torstai 7. toukokuuta 2009

Olen aina tykännyt brittisarjoista. Tällä hetkellä seuraan televisiosta Midsomerin murhia ja Komisario Lewisia. Muita mieleenpainuvia vuosien varrelta ovat olleet juuri tämä Oi ihana toukokuu, Sohvanvaltaajat, Elämä käsissä, Todistettavasti syyllinen ja Sydämen asialla, ja monet monet muut. Oikein odotan sunnuntai iltaa, kun tiedän 2 tuntia vierähtävän hyvän murhamysteerin parissa. Brittisarjoissa on jotenkin elämän makua, ihania englantilaisia maisemia ja hyvät tarinat pohjana. Myös näyttelijät ovat erinomaisia, heitä katsoessa ei tule ensimmäiseksi mieleen, että montakohan kertaa noitakin kasvoja ja kroppaa on leikelty. He siis ovat oikeita ihmisiä.

Ihana kuukausi tämä toukokuu. Puissa on jo isot silmut, ruoho vihertää ja perennat työntyvät esiin maasta. Ja valkovuokot kukkivat. Toukokuu menee aina hirmu nopeasti, vapusta se alkaa ja ennenkuin huomaakaan, ollaankin jo koulun päättäjäisissä. Toukokuussa kesä on vielä ihanasti edessä, luonnossa on lukuisia vihreän sävyjä ja orvokit valtaavat kukkaruukut ensimmäisinä kesäkukkina. Minä voisin hyvin pitää orvokkeja koko kesän, ne ovat kesäkukista mielestäni kauneimpia. Heinäkuun helteistä ne eivät vain välitä, mutta ahkeralla nyppimisellä ja varjoon siirtämisellä ne saa kyllä kestämään läpi koko kesän. Tänä keväänä löysin kylläkin kotipaikkakunnaltamme edullisen sairaalan puutarhamyymälän, joten voipi olla, että minunkin ruukkuihin ilmestyy kirjava joukko kesäkukkia.



3 kommenttia:

heinänkehrääjätär kirjoitti...

Brittisarjat, kaikki mitä mainitsit, ovat olleet /ovat minunkin suosikkejani. Iästä riippumatta toiset ihmiset ovat samanmoisia! :)

Justiina kirjoitti...

Sydämen asialla on MUST!! Onneksi se jatkuu taas kesäkuussa uusilla ja vanhoillakin jaksoilla! :) Ihanan kesäisiä kuvia oot napsinu!

TuulisMumma kirjoitti...

Sydämen asialla- sarjaaa en ole seurannut....Lewisiä ja noita muita kylläkin.
Ja ehdoton suursuosiki (Oi) ihana toukokuu...
Samoin aina katson todistettavasti syyllisen....ja kommentit oikeista ihmisistä allekirjoitan.
Toukokuu on kai kuukausista väkevin (muuten vanhuksia menehtyy eniten toikokuussa????) väittää äitini...elämä suorastaa ryöppyää joka lähteestä ja kaikki herää henkiin talven kahleista...

Hienoja kuvia...
Toukokuuta toivottelen