tiistai 7. huhtikuuta 2009

7. huhtikuuta, uusia ikkunoita

Englannin kielessä on mainio sananparsi uusista horisonteista. Suomeksi se ei käänny suoraan, mutta "open up new horizons" voi tarkoittaa uusia näkökulmia, uusia ajatuksia tai vaikka uusia suuntia ja tuulia, jos vaikka suunnittelee matkaa. Joka tapauksessa uudet horisontit ovat sävyltään hyvin positiivisia. Niinkuin nämä "uudet ikkunatkin". Tai siis ihan jo 5 vuotta vanhat, mutta ah, niin puhtaat ja kauniit. Ikkunanpesu on kyllä viheliäistä hommaa, mutta tulos on kaunis kuin taulu, ainakin minusta. Koska ikkunani ovat lähtötilanteessa niin likaiset, niin siksi kai lopputulos hurmaa ja ihastuttaa niin.

Haahuilin menneellä viikolla 5 minuuttia Kellokosken kirjastossa, ja käsiini osui hauska nallekirja. Kirjassa suomalaiset nallentekijät esittelevät valmistamiaan nalleja, joilla kaikilla on persoonallisuus. Nallen ulkoasu ilmentää usein jotenkin myös tämän persoonaa. Olen itsekin vähän nallehullu ja muutama yksilö niitä meilläkin asustaa, joten kirja oli hauskaa luettavaa. Seuraavassa muutama nalle tuosta kirjasta nimeltään Kontiokujan nallet. Nämä esitellyt nallet haaveilevat matkustamisesta, paitsi viimeinen, joka voisi jo vaikka hiljentyä pääsiäiseen.

Nalletekstit ja -kuvat siis eivät ole omiani, vaan tekijöiden Jussi Jäpppinen- Sari Kanala ja kirjan nimi on Kontiokujan nallet. Huomasin, että tekstit menivät taas sikin sokin, joten järjestys ei nyt ole ihan looginen, mutta tällaista kuitenkin.

Ei kommentteja: